Om Ratsit

Ratsit är ett internetbaserat företag som tillhandahåller affärs- och kreditinformation på ett effektivt och nytänkande sätt. Ratsit gör informationen tillgänglig för alla – oavsett om den ska användas i arbetslivet eller privat.

Ratsits tjänster används av de flesta privatpersoner och företagare i Sverige. Årligen görs cirka 150 miljoner sökningar på person och företag. Ratsit har cirka 800 000 medlemmar och 150 000 betalande kunder.

Ratsit AB startades år 2006 och ingår i koncernen Nodeus Group tillsammans med bland andra Checkbiz, Safenode och Ratlibris. Nodeus Group ägs av Lars Save (grundare till Bisnode och Addnode), Anders Johansson (grundare till Ratsit) samt personal och investerare.

Bolaget

Orgnr:
556709-0526

Momsregnr:
SE556709052601

Antal anställda:
6 konsulter på heltid

Ansvarig utgivare:
Anders Johansson

Kontakt

Adress:
Box 42 431 21 Mölndal

Telefon:
031-55 35 30

E-post:
Klicka här

Ratsit är en kraftfull och dygnsuppdaterad databas

Ratsit vänder sig till dig som på ett enkelt, överskådligt och prisvärt sätt vill ta del av offentlig information om företag och privatpersoner. Det finns oändligt många anledningar till att människor vill eller måste ta del av offentlig information – såväl i arbetslivet som privat. Ratsit har över en miljon unika besökare per vecka och ingen annan söktjänst på nätet har fler personer och företag i sina register.

Vilken information får du ut?

Privatperson

Ratsit tillhandahåller omfattande, offentligt och heltäckande information om privatpersoner. Vid en sökning på en privatperson får du veta:

 • Personnummer (även de fyra sista om du är medlem)

 • Telefonnummer

 • Folkbokföringsadress

 • Fordonsinnehav samt information om fordonet

 • Juridiskt kön

 • Om personen är gift

 • Företags- och bolagsengagemang

 • Eventuella registrerade hundar

 • Allmän information och trivia om privatpersonens hemkommun och adress

 • Namnsdag

 • Stjärntecken

 • Trivia om året personen är född.

Privatpersoner kan ansöka om att deras uppgifter inte ska publiceras på Ratsit. Vill man ta bort/dölja sina uppgifter kan man kontakta Ratsit.  

Företag  

Ratsit tillhandahåller även omfattande, offentlig och heltäckande information om företag. Vid en sökning på ett företag hittar du information om organisationsnummer, telefonnummer, adress, antal ansvariga på bolaget samt namn, ålder och befattning på dessa, översikt över senaste fem boksluten, ekonomisk information såsom resultat- och balansräkningar de senaste fem åren, företagsuppgifter, firmateckning, verksamhetsbeskrivning, information om adressen som företaget är registrerat på och information om företagets styrelse och styrelsens könsfördelning.

Det mesta är kostnadsfritt

Det är gratis att både söka och bli medlem på Ratsit. Som medlem får du tillgång till längre träfflistor och kan söka på/se personnummer. All information som nämnts ovan är kostnadsfri.

Fördjupad information

Är du intresserad av ännu mer djuplodande information går det att köpa till flera informationskällor. Då kan du bland annat få tillgång till detaljerad information om privatpersoners och företags ekonomi. Du kan exempelvis köpa kreditupplysningar, årsredovisningar, taxeringskataloger, kolla någons lön, anmärkningskontroll, registreringsbevis, bolagsordning med mera som enstaka informationskällor till förmånliga priser. 

Vill du ha bättre sökfunktionalitet och tillgång till viss extra information kan du bli medlem, och vill du ha ytterligare informationskällor kan du prenumerera på detta.

För privatpersoner

För företag

Läs gärna vidare om alla tjänster Ratsit erbjuder.

 

Ratsits historia

Ratsit AB startades år 2006 av den nuvarande VD:n Anders Johansson.

Drivkraften bakom att starta Ratsit var enligt Anders själv ”ett helt maniskt intresse” av vad folk tjänar. När Anders var 12-13 år läste han hela taxeringskalendern från A till Ö. När han blev lite äldre och fick sin första moped körde han runt hela Mölndal (där han bodde) och ner till Kungsbacka för att se var höginkomsttagarna i hans närhet bodde. Han såg inte direkt upp till dem, utan var snarare nyfiken och intresserad. Detta intresse, tillsammans med en vilja att göra offentlig information tillgänglig för alla, skulle senare bli drivkraften till att starta Ratsit.

Kring 00-talet hade internet vuxit sig starkt som verktyg för att göra information sökbar och tillgänglig. Då väcktes idéen om att göra taxeringskalendern tillgänglig för alla online, och dessutom koppla ihop uppgifterna från taxeringskalendern med mer information och uppgifter från andra offentliga register.

Det tog ytterligare några år innan idéen sjösattes och år 2006 lanserades Ratsit. Lanseringen mötte stort motstånd från andra aktörer på marknaden, exempelvis kreditupplysningsföretag, men även myndigheter, riksdagen och regeringen. Trots kritik och motstånd lanserades webbplatsen, och blev snabbt populär.

Ratsits webbplats fick hela 14 miljoner besökare bara några veckor efter lanseringen men gick efter 6 månader ner till ca hundratusen unika besökare per vecka då en förändring skedde kring kopia till omfrågad. Sedan dess har Ratsit lagt till fler och fler informationskällor och har därav växt kontinuerligt och har idag över en miljon unika besökare i veckan. Tanken bakom att starta Ratsit var att tillgodose privatpersoners och företags behov av att enkelt och smidigt kunna söka upp offentlig information om just privatpersoner och företag. Med facit i hand syns det tydligt att intresset för tillgänglig information är stort.

År 2015 sålde ägaren Anders Johansson Ratsit och klev istället in i rollen som VD. Han behöll dock ett indirekt ägande tillsammans med flera andra ägare. Den nya ägandeformen ger Ratsit en större ekonomisk trygghet med större möjligheter att investera och synergieffekter med övriga bolag i koncernen Nodeus Group AB som äger Ratsit.

Ratsit AB – utveckling år 2007 – 2023

Ratsit har ingen egen anställd personal utan hyr in VD, ekonomi och kundservice från Nodeus koncernen som Ratsit ingår i. Bolaget hyr även in personal från konsultbolag inom olika nischer såsom drift, utveckling, SEO mm. Mellan 2015 och 2020 renodlades Ratsits affär till att bara omfatta försäljning av standardprodukter via webben och reklamintäkter. Försäljningen som fanns inom Api/urval/registervård flyttades till en annan del inom Nodeus Group.

2007 2010 2015 2020 2021 2022 2023
Unika besökare per vecka (Miljoner) 2007 0,1 2010 0,3 2015 0,6 2020 0,8 2021 0,9 2022 1,0 2023 0,9 0,1 0,3 0,6 0,8 0,9 1,0 0,9
Omsättning Mkr 2007 1 2010 7 2015 15 2020 18 2021 24 2022 31 2023 44 1 7 15 18 24 31 44
Personal motsvarande årsanställda 2007 1 2010 3 2015 4 2020 6 2021 7 2022 8 2023 9 1 3 4 6 7 8 9

Ratsit 15 år

Den 23 november 2021 inträffade en milstolpe för Ratsit få företaget fyllde 15 år. Läs mer här: Ratsit 15 år

Ratsit i media

Ratsit och våra medarbetare har förekommit en del i medierna genom åren. Vi har även gjort egna nyhetsspaningar baserat på vår data och tagit fram en del roliga fakta som båda fått en del spridning i medierna.

Läs gärna mer om hur Ratsit figurerat i diverse artiklar och nyhetsinslag samt skapat en del nyhetsrubriker här: Ratsit i media

 

Priser och utmärkelser

Ratsit är ett företag som sticker ut. Grundaren och nuvarande VD:n Anders Johansson har både blivit nominerad till, och fått, ett litet antal priser och utmärkelser för sitt jobb med Ratsit. Bolaget i sig har också dragit på sig några priser och utmärkelser över åren. Läs om alla priser och utmärkelser bolaget och VD:n blivit nominerade till här: Priser och utmärkelser

 

Om datan

Ratsit förmedlar en hel del data från privata aktörer, myndigheter och egna insamlingar och gör den tillgänglig för privatpersoner och företag. Här kan du läsa om var datan kommer ifrån: Om datan

 

Om Nodeus Group

Ratsit både ingår i och ägs av koncernen Nodeus Group. Läs om vilka bolag som utgör koncernen, vilka som sitter i styrelsen och hur ägarförhållandena ser ut för Ratsit här: Om Nodeus Group

 

Lagar och juridik

Ratsits verksamhet följer gällande lagstiftning inom samtliga verksamhetsområden. Ratsits ägare och grundare tycker att det är viktigt att en informationstjänst som Ratsit noga följer de lagar och föreskrifter som finns för samtliga informationstjänster. Därför kan du här läsa vidare om de lagar som är specifika för verksamheten, samt en enkel beskrivning av dem: Lagar och juridik